ALLIANCE 363 VF: de band voor rijgewassen

-PERSBERICHT- Het seizoen voor rijgewassen stelt landbouwers voor heel wat uitdagingen: de bodem heeft heel wat te verduren, meer tijd op de weg en steeds vaker moeten werken in weersomstandigheden die zeker niet ideaal zijn. ATG vroeg zijn eindgebruikers wat het werken in rijgewassen nog efficiënter, sneller en comfortabeler zou kunnen maken. De belangrijkste punten die naar voren kwamen: meer rijkwaliteit, minder bodemverdichting en een gelijkmatiger rit. Het antwoord van ATG op deze behoeften is de Alliance 363 met een zeer hoge flexietechnologie (VF) waardoor er met meer invering kan worden gewerkt en er bij dezelfde bandenspanning tot 40% meer belasting mogelijk is ten opzichte van reguliere banden.
ALLIANCE 363 VF: de band voor rijgewassen

Peter Baur, voorzitter van Alliance Tire Group in Europa: “ATG wil kwalitatieve producten met meerwaarde leveren, die voor onze klanten de slimmere keuze zijn. Het seizoen voor het planten en voor rijgewassen is uiterst veeleisend en tijdens de lange werkdagen komt het aan op productiviteit en comfort. De 363 VF is ons antwoord op al deze seizoensuitdagingen, maar bovenal hebben we daarbij gedacht aan de behoeften van onze eindgebruikers. We wilden een product ontwerpen dat bestuurders van zwaar beladen gewasmachines ondersteuning biedt. Met meer efficiëntie, lagere kosten en een band die langer meegaat, kunnen boeren erop vertrouwen dat hun plant- en spuitwerkzaamheden elk seizoen weer goed verlopen.”

De banden zijn zo geconstrueerd dat ze in het veld dezelfde rijkwaliteit bieden als bij het rijden op de weg; bij het werken in rijgewassen biedt het rijcomfort van flotatiebanden gecombineerd met smalle profielen de optimale oplossing voor zware en snelspuitende sproeimachines en tractoren.

De band voor efficiënter werken in rijgewassen

Het innovatieve ontwerp van de nokken van de Alliance 363 VF, die verdeeld zijn in aparte blokken, verzekert uitstekende grip en rijstabiliteit, met blijvend hoge trekkracht op zowel een harde als zachte ondergrond en bij hoge snelheden (tot 65 km/u). De band heeft uitmuntende zelfreinigende eigenschappen, zelfs in zeer zware klei, waardoor het gewas sneller kan worden behandeld. Volgens onze klanten biedt de Alliance 363VF “indrukwekkende prestaties op de weg en in het veld een soepele en eenvoudige besturing”.*

Naast de (VF) technologie die extra bodembescherming garandeert, omvat het ontwerp van de Alliance 363 VF ook meer rubber voor een langere levensduur van de band, en een karkasconstructie met stalen band, voor een gelijkmatige bodemdruk en langere levensduur van het loopvlak.

De band zakt aanzienlijk minder diep weg; daarom hoeft de band niet uit de grond te klimmen maar rolt hij geweldig soepel. Deze kenmerken zorgen voor aanmerkelijk lagere brandstofkosten, waardoor de Alliance 363 VF de slimme keuze is voor elke landbouwer, bij een minimaal brandstofverbruik. “Het lagere brandstofverbruik is merkbaar” concludeert Menno Timmer, ondernemer in de bloemensector en gebruiker van de Alliance 363 VF.

De Alliance A363 was altijd al toonaangevend op het gebied van bandentechnologie voor rijgewassen en is nu verkrijgbaar in vier veelgevraagde maten (VF 270/95R48, VF 230/95R48, VF 270/95R54, VF 380/90R46) bij erkende Alliance-dealers in heel Europa. De band is met name geschikt voor alle spuittractoren, landbouwtractoren, zelfrijdende en getrokken spuitmachines en tractoren voor rijgewassen.

Naar alle nieuwsberichten