Geschiedenis

Wat nu bekend is als Heuver, één van Europa’s grootste bandenspecialisten, startte 50 jaar geleden als eenmanszaak van Mans Heuver. Heuver start in 1966, toen Mans Heuver zijn eerste banden in- en verkocht. Deze eerste deal wakkerde zijn ambitie aan om handelaar te worden. De basis voor Heuver Banden. Hij had nooit gedacht dat zijn initiatief zo groot zou worden.

Once upon a tyre… 

Sinds 1966 groeit het bedrijf gestaag uit tot een gewaardeerde bandenpartner. Gaandeweg komt Jan Heuver in het bedrijf, later volgt Bertus Heuver; het drietal vormt sinds eind jaren tachtig de directie. In de loop van de jaren nemen beide zoons van Mans Heuver het roer geleidelijk over. Heuver is een echt familiebedrijf en heeft een sterke “band” met zijn medewerkers. Het bedrijf wordt groot door kwaliteit en service, waarbij de mensen de kracht van het bedrijf zijn. Sinds de oprichting geldt één strikte regel: de klant staat centraal.

Van schuur naar eerste vestiging

Mans Heuver krijgt in de bandenwereld steeds meer contacten en brengt steeds meer tijd door in zijn schuur. Op 1 mei 1966 neemt hij ontslag bij Palthe, het transportbedrijf waar hij werkt en begint voor zichzelf! Palthe wordt zelfs zijn eerste, grote klant. Al na een jaar is de schuur te klein en koopt hij een pand in Den Ham, Overijssel. Daar komt Jan Heuver (zijn zoon) in de zaak. De zaken gaan goed en drie jaar later wordt er een vestiging in Hardenberg geopend.

 

Risico nemen

Als het in de jaren ’70 met de truckbanden minder loopt, kiest Mans ervoor om ook landbouwbanden te gaan verkopen. Die keuze blijkt goed en al snel breidden ze in Den Ham uit. Als Mans in 1980 een pand in Hoogeveen kan kopen, heeft hij al zoveel vertrouwen dat hij de sprong waagt, ondanks de enorm stijgende rentes. Zijn plan slaagt en Heuver Banden staat op de kaart! Op dat moment komt ook Bertus Heuver in het bedrijf, Hoogeveen wordt zijn thuisbasis. Ook is dit de periode dat de groothandelsactiviteiten steeds meer groeien en Heuver specialist wordt in grondverzetbanden.

 

Belangrijke stap

Heuver blijft groeien en opent steeds meer vestigingen. Tot Mans in juni 1986 een vreselijk ongeluk krijgt. Hij herstelt, maar is lang uitgeschakeld. Jan en Bertus moeten door en ze besluiten, na overleg met Mans, in Den Ham een groter pand te nemen. Als ze overwegen om zich aan te sluiten bij een keten, krijgen ze contact met Profile Tyrecenter, dat in Nederland wil starten. Heuver gaat ervoor en alle vestigingen gaan Profile Tyrecenter Heuver heten. Wat een omslag, waarvan later blijkt dat dit heel goed heeft uitgepakt!

 

Dicht bij mensen

Als Heuver nóg groter wordt, besluiten ze de groothandel te splitsen van de vestigingen. Een lastig besluit, maar achteraf de beste stap! Jan en Bertus leiden dan elk één poot van het bedrijf. Ze kunnen doen waar ze goed in zijn en blijven toch dicht bij de mensen staan. Dat was én is altijd de kracht! Mans, Jan en Bertus hadden nooit gedroomd dat ‘Heuver’ zou worden tot wat het nu is.

Bertus Heuver: “Samen met al onze mensen hebben wij Heuver op de internationale kaart gezet en daar zijn wij enorm trots op.”

1966

Mans Heuver, de vader van de huidige directeuren Bertus en Jan Heuver, start een bandenhandel in Den Ham, Nederland. Zijn motto is ‘bandenverkoop met vérgaande service’.

1967

Jan Heuver komt per 1 april in het bedrijf.

1969

Op 1 januari treedt de eerste medewerker in dienst. In maart van dat jaar opent de vestiging Hardenberg, dat de thuisbasis wordt van Jan Heuver. Ook hier treedt de eerste medewerker in dienst.

1980

Opening van de vestiging in Hoogeveen, wat later de basis voor Bertus Heuver wordt.

1980

Heuver ontwikkelt groothandelsactiviteiten op het gebied van landbouwbanden in Den Ham en start in Hardenberg met het op kleine schaal in- en verkopen van grondverzetbanden.

1981

Bertus Heuver komt in het bedrijf.

1984

In 1984 is de opening van vestiging Nijverdal.

1988

De groothandelsactiviteiten voor landbouw en grondverzet gaan op in één bedrijf in Den Ham: Heuver Bandengroothandel. Qua activiteiten wordt er in deze periode veelal verkocht in omringende landen als België, Duitsland en Groot-Brittannië.

1989

Heuver wordt medeoprichter van de franchise formule Profile Tyrecenter en opent de eerste Profile Tyrecenter Heuver filialen.

1991

Opening filiaal Veendam als vestiging voor Profile Tyrecenter Heuver.

1994

De bandenhandel krijgt een mondialer karakter en Heuver importeert banden uit de hele wereld. Waarbij de focus nog steeds nadrukkelijk op Europa ligt. De verkoop van truckbanden wordt steeds belangrijker.

1996

Opening Profile Tyrecenter Heuver vestigingen Groningen en Apeldoorn.

1999

Ook de groei van de filialen neemt een vlucht. Met de toevoegingen van Veendam, Groningen en Apeldoorn (2) staat de teller op 8 vestigingen. Door de overname van Smid Banden in 1999 komen er met de filialen in Assen, Meppel en Emmen nog eens 3 vestigingen bij. Heuver heeft nu 11 Profile Tyrecenter vestigingen.

2000

Opening van 3 vestigingen in Roemenië, waar 40 mensen werken.

2002

Heuver start met de exclusieve import en distributie van het merk Aeolus Tyres voor 8 landen in Europa. De truckbandenverkoop neemt een grote vlucht en de kracht van Heuver in Europa groeit.

2003

De directie formuleert een belangrijke koerswijziging en besluit om vanaf nu meer te investeren in de (internationale) groei van de groothandel.

2004

Opening Profile Tyrecenter Heuver vestiging in Enschede.

2006

Het 40-jarig jubileum wordt extra gevierd met de opening van een modern nieuw distributiecentrum in Hardenberg: grondoppervlakte 4,3 hectare, met daarop 12.000 m2 overdekte opslag met 8 docks én 1.000 m2 kantoorruimte. Heuver behoort inmiddels tot de top van de Europese markt voor truck-, EM- en landbouw.

2008

Als één van de eerste in de branche introduceert Heuver een webshop en daarmee (24/7) online bestellen. Dienstverlening schrijft Heuver nog steeds met hoofdletters!

2009

Verdubbeling van de overdekte opslagcapaciteit naar 24.000 m2.

2010

Opening Profile Tyrecenter Heuver vestiging in Doetinchem, waarbij de teller op 13 vestigingen komt te staan.

2012

Om Europese klanten beter van dienst te kunnen zijn, opening distributiecentrum in Bayreuth, Duitsland. Uitbreiding naar Polen, inclusief een eigen Pools team. Vanaf nu heeft Heuver teams in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Roemenië en Scandinavië.

2013

Verdubbeling van de kantoorruimte naar 2.000 m2. Heuver heeft 230 mensen in dienst.

2014

Omschakeling naar geografische marktbenadering, met specifieke landenteams. Aanstelling van een eigen Frans team.

2015

De geheel vernieuwde webshop gaat live. Ook verschijnt de eerste editie van het Heuver Bandenhandboek. De poorten van het distributiecentrum in Saint Quentin Fallavier (bij Lyon), Frankrijk, gaan open.

2016

Heuver bestaat 50 jaar. Klaar voor de volgende 50 jaar! Daarnaast start het importeurschap van Barkley in geheel Europa.

2018

Overname PTC Schouten en 14e filiaal toegevoegd als Profile Heuver​. Daarnaast wordt in dit jaar de opening van het distributiecentrum in Cluj-Napoca (Roemenië)​ gevierd. Ook wordt in 2018 het hoofdkantoor in Hardenberg uitgebreid met een extra werkruimte en fitnessruimte; mooie toevoegingen!

2019

Snel en gemakkelijk zaken doen: eind 2019 lanceert Heuver haar 11-talige webshop.

2020

Overname BEVRI Wheels & BEVRI banden, Zeewolde. BEVRI Wheels heeft een moderne productielijn voor het vervaardigen van verschillende soorten velgen. BEVRI Banden is leverancier van banden voor landbouwvoertuigen, vrachtauto’s en personenauto’s. BEVRI specialiseert en excelleert in de landbouwbranche.

2021

Uitbreiding tweede distributiecentrum in Hardenberg.

... en we leveren nu met meer dan 350 medewerkers in heel Europa de vergaande service waarmee Mans Heuver in 1966 begon.