Geschiedenis

Wat nu bekend is als Heuver Bandengroothandel, één van Europa’s grootste bandenspecialisten, startte 50 jaar geleden als eenmanszaak van Mans Heuver.

Sinds 1966 groeit het bedrijf gestaag uit tot een gewaardeerde bandenpartner. Gaandeweg komt zoon Jan in het bedrijf, later volgt zoon Bertus; het drietal vormt sinds eind jaren tachtig de directie. In de loop van de jaren nemen beide zoons geleidelijk het roer over. Heuver Bandengroothandel is een echt familiebedrijf en heeft een sterke band met zijn medewerkers. Het bedrijf wordt groot door kwaliteit en service, waarbij de mensen de kracht van het bedrijf zijn. Sinds de oprichting geldt één strikte regel: de klant staat centraal.

1966

Mans Heuver, de vader van de huidige directeuren Bertus en Jan Heuver, start een bandenhandel in Den Ham, Nederland. Zijn motto is ‘bandenverkoop met vérgaande service’.

1967

Jan Heuver komt per 1 april in het bedrijf.

1969

Op 1 januari treedt de eerste medewerker in dienst. In maart van dat jaar opent de vestiging Hardenberg, dat de thuisbasis wordt van Jan Heuver. Ook hier treedt de eerste medewerker in dienst.

1980

Opening van de vestiging in Hoogeveen, wat later de basis voor Bertus Heuver wordt.

1980

Heuver ontwikkelt groothandelsactiviteiten op het gebied van landbouwbanden in Den Ham en start in Hardenberg met het op kleine schaal in- en verkopen van grondverzetbanden.

1981

Bertus Heuver komt in het bedrijf.

1984

In 1984 is de opening van vestiging Nijverdal.

1988

De groothandelsactiviteiten voor landbouw en grondverzet gaan op in één bedrijf in Den Ham: Heuver Bandengroothandel. Qua activiteiten wordt er in deze periode veelal verkocht in omringende landen als België, Duitsland en Groot-Brittannië.

1989

Heuver wordt medeoprichter van de franchise formule Profile Tyrecenter en opent de eerste Profile Tyrecenter Heuver filialen.

1991

Opening filiaal Veendam als vestiging voor Profile Tyrecenter Heuver

1994

De bandenhandel krijgt een mondialer karakter en Heuver importeert banden uit de hele wereld. Waarbij de focus nog steeds nadrukkelijk op Europa ligt. De verkoop van truckbanden wordt steeds belangrijker.

1996

Opening Profile Tyrecenter Heuver vestigingen Groningen en Apeldoorn.

1999

Ook de groei van de filialen neemt een vlucht. Met de toevoegingen van Veendam, Groningen en Apeldoorn (2) staat de teller op 8 vestigingen. Door de overname van Smid Banden in 1999 komen er met de filialen in Assen, Meppel en Emmen nog eens 3 vestigingen bij. Heuver heeft nu 11 Profile Tyrecenter vestigingen.

2000

Opening van 3 vestigingen in Roemenië, waar 40 mensen werken.

2002

Heuver start met de exclusieve import en distributie van het merk Aeolus Tyres voor 8 landen in Europa. De truckbandenverkoop neemt een grote vlucht en de kracht van Heuver in Europa groeit.

2003

De directie formuleert een belangrijke koerswijziging en besluit om vanaf nu meer te investeren in de (internationale) groei van de groothandel.

2004

Opening Profile Tyrecenter Heuver vestiging in Enschede.

2006

Het 40-jarig jubileum wordt extra gevierd met de opening van een modern nieuw distributiecentrum in Hardenberg: grondoppervlakte 4,3 hectare, met daarop 12.000 m2 overdekte opslag met 8 docks én 1.000 m2 kantoorruimte. Heuver behoort inmiddels tot de top van de Europese markt voor truck-, EM- en landbou

2008

Als één van de eerste in de branche introduceert Heuver een webshop en daarmee (24/7) online bestellen. Dienstverlening schrijft Heuver nog steeds met hoofdletters!

2009

Verdubbeling van de overdekte opslagcapaciteit naar 24.000 m2.

2010

Opening Profile Tyrecenter Heuver vestiging in Doetinchem, waarbij de teller op 13 vestigingen komt te staan.

2012

Om Europese klanten beter van dienst te kunnen zijn, opening distributiecentrum in Bayreuth, Duitsland. Uitbreiding naar Polen, inclusief een eigen Pools team. Vanaf nu heeft Heuver teams in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Roemenië en Scandinavië.

2013

Verdubbeling van de kantoorruimte naar 2.000 m2. Heuver heeft 230 mensen in dienst.

2014

Omschakeling naar geografische marktbenadering, met specifieke landenteams. Aanstelling van een eigen Frans team.

2015

De geheel vernieuwde webshop gaat live en introductie van de Heuver Banden app. Ook verschijnt de eerste editie van het Heuver Bandenhandboek. De poorten van het distributiecentrum in Saint Quentin Fallavier (bij Lyon), Frankrijk, gaan open.

2016

Heuver Bandengroothandel bestaat 50 jaar. Klaar voor de volgende 50 jaar!