Truckbanden per inzetgebied: alles wat je moet weten

Het aanbod truckbanden bestaat uit vele soorten, maten en profielen. Dat is niet voor niets, want het kiezen van de juiste band hangt nauw samen met het inzetgebied van de truck. Worden vooral lange afstanden afgelegd? Of juist veel korte stadsritten of toch met grote regelmaat op onverhard?
Truckbanden per inzetgebied: alles wat je moet weten

Advies van A-Z

De belangrijkste stap bij aanschaf van een nieuwe truckband, is bepalen wat het inzetgebied is; daarna volgen merk (prijs), maat en profiel. Bij Heuver Bandengroothandel begeleiden we u graag door ons assortiment en de diverse kwaliteiten en eisen als u twijfelt over de meest effectieve keuze. Soms is de meest voor de hand liggende band niet de meest efficiënte in termen van grip, verbruik en slijtage.

Inzetgebieden

Enkele zaken gelden onverminderd voor álle banden: de juiste bandenspanning, regelmatige controle op beschadigingen, spanning en slijtage en concentratie tijdens het rijden; ofwel met deze simpele stappen problemen voorkomen. Dat de juiste maat wordt gekozen en de band ook werkelijk voor díe aspositie waarvoor hij gekocht wordt is bedoeld (stuuras, aandrijfas, traileras), is de basis van een correct en langdurig gebruik. In veel gevallen is het inzetgebied in de type-aanduiding van de band opgenomen.

Internationaal transport
Hierbij is in hoofdzaak sprake van: afleggen van lange afstanden op auto- en snelwegen. Met een doorgaans nagenoeg constante snelheid en met slechts weinig sfloats; dus met weinig afremmen en optrekken.

Regionaal transport en streekvervoer
Inzet is op nationale wegen en autowegen. Kenmerk: regelmatig optrekken en afremmen. Er worden regionale afstanden, maar ook korte met veel sfloats afgelegd; een gebruik door distributeurs/leveranciers. Dit type band kan ook geschikt zijn bij internationale leveranties.

Stads- en streekvervoer, bus
Gebruik op provinciale en autowegen. Regionale afstanden met regelmatig optrekken en afremmen met zware belading. Ook geschikt voor minder goede wegen. Speciale doelgroepen: stadsbussen, reinigings- en vuilniswagens.

Gemengd vervoer
Zwaartepunt is het gemengd verkeer, zowel op als langs de verharde wegen, evenals de eventuele inzet op bouwterreinen met de daaruit voortvloeiende eisen voor het in deze omgeving gebruikte materiaal.

Intensief bouwterrein
Voor het gebruik op veeleisende ondergrond, zoals steengroeven, of de nagenoeg uitsluitende inzet op bouwterreinen. Banden hebben een goede grip en bescherming tegen inrijden en andere beschadigingen, die voor een probleemloos gebruik vereist zijn.

Lichte bedrijfswagens
Banden in de 17.5 inch en 19.5 inch range voor de vervoersbedrijven, die dag in dag uit (just-in-time) leveringen en bezorgingen verzorgen in en om de stad, met continu optrekken en afremmen.

Winterbanden
Banden met het M+S-logo en/of het sneeuwvloksymbool, speciaal ontwikkeld voor alle winterse omstandigheden - ijs, (smeltende) sneeuw en regen - en lage temperaturen. Bij een temperatuur van 7 graden of lager geven deze banden betere grip en een kortere remweg op natte en besneeuwde wegen.

Speciale toepassingen
Ook voor gespecialiseerde voertuigen, zoals mobiele kranen en blusvoertuigen, zijn er specifieke banden die geheel voldoen aan de – doorgaans zeer – zware eisen die aan dergelijke voertuigen worden gesteld.

Meer info?

De experts van Heuver Bandengroothandel kunnen voor ieder inzetgebied de beste voorwaarden en truckbanden combineren en geven een optimaal advies. Zo profiteert u van maximale betrouwbaarheid en levensduur. Voor alle mobiliteitsvraagstukken op truckbandengebied vinden wij úw beste oplossing. Neem contact op via +31 (0)523 850 850. Zij beantwoorden graag de vragen die u heeft over uw truckbanden! Ook leest u alles over truckbanden op de truck kennispagina.