Voorkom stoppelschade aan banden en bespaar kosten

Maïs wordt steeds weerbaarder en levert steeds hogere opbrengsten. Goed nieuws natuurlijk, maar niet altijd voor banden. De stoppels die na de oogst achterblijven, kunnen namelijk voor flinke schade aan landbouwbanden zorgen. Gelukkig heeft Alliance de meest duurzame, stevige en stoppelwerende landbouwbanden op de markt beschikbaar. Speciaal ontworpen om stoppelschade te weerstaan en u kosten te besparen. Wij vertellen u graag hoe precies!
Voorkom stoppelschade aan banden en bespaar kosten

Speciaal ontworpen rubbercompounds

De stoppelwerende compounds van Alliance zijn toepassingsspecifiek. In het loopvlak en de zijwand worden tientallen componenten gebruikt, afhankelijk van wat er nodig is. Door gebruik te maken van natuurlijk en synthetisch rubber, elastomeren, verstevigingsmiddelen en andere componenten kan Alliance maximale prestaties garanderen. Dankzij een compound met de ideale mix van duurzaamheid en flexibiliteit voor elke taak.

Staalgordelconstructie biedt voordelen

Staalgordels in de banden zorgen voor een lekbestendigheid en helpen om een vlak loopvlak te produceren, waardoor de band beter bestand is tegen stoppelschade. Bovendien helpen stalen banden de warmte af te voeren bij hoge snelheden, wat belangrijk is voor machines die op de weg worden gebruikt, en om de levensduur van de band verder te verlengen. Vanwege de enorme voordelen van staalgordels voor de prestaties van de band, is elke IF/VF AgriFlex-band van Alliance voorzien van een staalgordelconstructie.

Loopvlakpatronen bieden extra bescherming

Dankzij optimale loopvlakpatronen zijn de banden geoptimaliseerd om de uitdagingen van stoppels in het veld aan te gaan. De Alliance AgriFlex 372+ is voorzien van een loopvlak dat is ontworpen met nokken die in een hoek en schuin zijn geplaatst, om stoppelstelen af te buigen naar de schouder van de band. Zo blijven de stoppels weg van de binnenkant van de band, waar ze schade kunnen veroorzaken. Mede om deze reden is het belangrijk om banden in de juiste richting te monteren.

De juiste bandenspanning voor de beste prestaties

Minder verdichting, een beter brandstofverbruik en een langere levensduur… u kent de voordelen van de juiste bandenspanning inmiddels. Maar de juiste druk beïnvloedt ook de weerstand van een band tegen stoppels. Banden met een te lage bandenspanning kunnen te ver buigen, waardoor de zijwand bloot komt te liggen en ze kwetsbaarder worden voor doorboringen. Het belangrijkste wat u kunt doen om de levensduur van uw band te verlengen en de beste prestaties uit uw band te halen? Dat is ervoor zorgen dat uw bandenspanning overeenkomt met de instellingen van uw fabrikanten.

Meer weten? Onze landbouwexperts helpen u graag!

Neem contact op met onze experts via +31 (0)523 850 850. Zij beantwoorden graag de vragen die u heeft over uw landbouwbanden! Ook vindt u informatie over landbouwbanden op de landbouw kennispagina.