Veelgebruikte banden in het voorjaar

Voor het uitrijden van mest zijn voor de mestmachines grote, brede banden nodig.

Deze banden (flotation – zie artikel) hebben een zeer hoog draagvermogen om de hoge gewichten van de machines met hun inhoud te kunnen dragen. Zoals bijvoorbeeld de AE74 en AE77 van Aeolus.

Flotation banden kunnen uitstekend gebruikt worden met verlaagde bandenspanning, zonder dat dit het draagvermogen negatief beïnvloedt. Door de verlaging van de spanning ontstaat een breder én langer contactoppervlak. Dat vermindert de insporing, wat een groot voordeel is om bodemverdichting tegen te gaan. Tegenwoordig is dat in de landbouw één van de belangrijke aspecten en tekent de blijvende zorg voor een goede bodemkwaliteit. 
Waar u in de praktijk veel aandacht geeft aan bodemverdichting, zo heeft het injecteren van mest eenzelfde grote impact. Hiermee stimuleert u de voeding van de bodem, waardoor bijvoorbeeld gras in de weide sneller groeit en de grasproductie hoger wordt. 

Voor de trekkers volstaan bij het uitrijden van de mest over het algemeen trekkerbanden met voldoende profiel. Voor vragen over het aanbod banden voor trekker en materieel in relatie tot de seizoenen, staan de experts van Heuver dagelijks voor u klaar. Bel of mail direct met ons!