Landbouwbanden: polyester vs. nylon

Bij het kiezen van de juiste landbouwbanden voor uw situatie komt vanzelf de vraag op uw pad: kiest u voor polyester of nylon? Wij leggen u graag uit wat de eigenschappen van beide materialen zijn en waarom u ervoor zou willen kiezen.
Landbouwbanden: polyester vs. nylon

In welk deel van de band wordt het materiaal gebruikt?

Onder het profiel van de band bevindt zich het karkas. In onderstaande.

Polyester biedt een betere stabiliteit dan nylon

‘Dimensional stability’ is de term die gebruikt wordt om aan te geven hoeveel een materiaal verandert wanneer de omstandigheden veranderen. Polyester is op dat gebied veel stabieler dan nylon. Landbouwbanden die gemaakt zijn met polyester, zoals de Alliance Agristar II, zijn daardoor robuuster en ‘groeien’ minder tijdens het gebruik. Bij ontwikkeling van de Agristar II is er bewust gekozen om te werken met polyester, ondanks dat het een duurder textiel is. De Agristar II heeft namelijk maar liefst een D-codering (65 km/uur). Door snelheid warmt de band op. Het polyester zorgt ervoor dat de band zijn vorm behoudt. Een ideale combinatie! 

Echter kunnen nylon banden ook een geschikte bandensoort zijn voor u. Hiernaast zijn nylon banden zowel tube type als tubeless beschikbaar.

Welk materiaal is het beste in uw situatie?

Onze experts beantwoorden deze vraag graag voor u, neem hier contact op. Geen band vereist zo'n specialistische kennis als een landbouwband. Heuver beschikt daarom over een team van ervaren specialisten. Wij vinden voor iedere unieke situatie de allerbeste landbouwband, of het nu een polyester of nylon variant is. Bel +31 (0)523 850 850 voor advies op maat of bekijk de kennis artikelen voor overige informatie.