Heuver test als eerste Galileo CupWheel

De Galileo CupWheel verrast velen op tractie, stabiliteit en comfort. Heuver is de eerste die deze nieuwe band gaat testen op veen- en kleigrond.
Heuver test als eerste Galileo CupWheel

Er zijn maar weinig landbouwbanden die specifiek zijn ontwikkeld voor ruige ondergrond of ruige weersomstandigheden. Slippen en bodemverdichting ligt op de loer bij een zwaar beladen machine. Daarom zijn de verwachtingen hooggespannen bij de introductie van de Galileo CupWheel, die speciaal voor deze omstandigheden is ontworpen. Volgens de eerste berichten verrast de Galileo CupWheel op drie punten: tractie, stabiliteit en comfort. Heuver is de eerste die deze nieuwe band gaat testen op kleigrond. Begin 2020 staat de test gepland bij een klant van Heuver.

Meer comfort, efficiëntie en tractie?

“Naarmate de bandenspanning afneemt, vormt deze band zich om tot een rupsband”, aldus Enno Schottert, productmanager landbouwbanden bij Heuver. "Bij een zelfde bandenspanning heeft de Galileo CupWheel daarom een langer loopvlak, waardoor het gewicht beter wordt verdeeld en er minder insporing plaatsvindt. Hij is stabieler, biedt meer tractie en ook nog eens meer comfort volgens de fabrikant.” 

“Wij willen graag in de praktijk testen hoe de band zich gedraagt op veen- en kleigrond. Daarom gaan we begin 2020 een test uitvoeren met de Galileo CupWheel bij een klant van ons. Kan een bestuurder met deze band echt beter bochten nemen, comfortabeler over het veld rijden en efficiënter werken door de betere tractie? Zodra de testresultaten bekend zijn, brengen wij u uiteraard op de hoogte.”

 

Naar alle nieuwsberichten