Heuver introduceert Alliance Agristar II landbouwband

De opvolger van de welbekende FarmPro is geïntroduceerd: de Alliance Agristar II. Met deze kwalitatief hoogwaardige landbouwband biedt Heuver klanten nóg meer keuze om de ideale band voor elke situatie te vinden.
Heuver introduceert Alliance Agristar II landbouwband

De belangrijkste voordelen van de Alliance Agristar II zijn de betere tractie, de Stratified Layer Technology, de zelfreinigende eigenschappen, de langere levensduur én de hogere maximumsnelheid van 65 km per uur. Het grootste deel van de 41 maten is al direct leverbaar vanuit voorraad. 

Twee lagen nokken voor optimale tractie

Bijzonder aan deze nieuwe banden is dat de nokken lager zijn en bestaan uit twee lagen. Door de Stratified Layer Technology neemt de tweede laag het werk over als de bovenste laag afgesleten is. Deze tweede laag is breder en biedt daardoor meer contactoppervlak. “Zo behoudt de tractor altijd tractie, omdat er genoeg rubber op de grond overblijft. Bovendien zit in de nokken links en rechts een stuk overlap, waardoor er altijd een nok op de grond is en tractie gegarandeerd is,” legt Enno Schottert, productmanager landbouwbanden bij Heuver, uit. “Ook het zelfreinigend vermogen is groot. Dankzij de mud breakers komt modder makkelijker los van deze robuuste polyester band, die meer stabiliteit biedt. Bovendien is de band ‘vierkanter’, waardoor hij rechter omhoog loopt en ook daadwerkelijk de maat aan de grond biedt die de klant koopt. Deze band is dus een consistente keuze. Uiteraard zijn ze uit voorraad leverbaar en te bestellen in maar liefst 12 talen.”

85-serie volgt binnenkort

De introductie van de 70-serie is nog slechts het begin. Er volgt een zeer compleet aanbod. “Inmiddels zijn er 36 nieuwe maten beschikbaar”, aldus Enno Schottert. “Daar komen er nog vijf bij eind januari, zodat we onze klanten een totaalaanbod van maar liefst 41 maten kunnen bieden. Hiermee kunnen we 97% van alle vragen uit de landbouwsector beantwoorden. In februari/maart volgt de 85-serie.”

Naar alle nieuwsberichten