Alliance 398 MPT wint zilver op Agritechnica

Dit is de eerste landbouwband ter wereld die op de weg een snelheid tot 100 kilometer per uur haalt. Mede daardoor won de Alliance 398 MPT zilver.
Alliance 398 MPT wint zilver op Agritechnica

In 2019 heeft de Alliance 398 MPT een zilveren medaille gekregen bij de Agritechnica Innovation Awards. Het unieke aan deze band is dat het de eerste landbouwband ter wereld is die op de weg een snelheid tot 100 kilometer per uur haalt. 

De band is speciaal ontworpen voor landbouwtrucks en gedraagt zich in het veld als een landbouwband en op de openbare weg als een truckband. Doordat de banddruk in korte tijd verandert (van 0,8 bar op het veld tot maximaal 6,5 bar op de weg), wordt de hoge topsnelheid gecombineerd met een veilig en comfortabel rijgedrag.

Agrotrucks direct het veld op

“De nieuwe Alliance 398 MPT zorgt voor heel veel winst op het gebied van tijd, mankracht en brandstof”, zegt Enno Schottert, productmanager landbouwbanden bij Heuver. “Voorheen moesten agrotrucks altijd wachten aan de rand van het veld, totdat ze gevuld werden met gewassen. Ze mochten niet het veld op, want dat zorgde voor te veel insporing. Dankzij de innovatieve oplossing van Alliance kunnen de agrotrucks nu direct het veld op om hun werk te doen naast een oogstmachine of maaidorser.”

“Zijn ze volgeladen, dan kunnen ze de openbare weg op om met een snelheid tot 100 kilometer per uur de gewassen te vervoeren. Deze MPT-band is bovendien opgebouwd uit een geheel stalen radiale constructie. De pluspunten zijn de goede tractie, een hoog draagvermogen en goede bodembeschermende eigenschappen.”