Heuver Banden wordt officieel distributeur van Triangle grondverzetbanden voor Frankrijk

Heuver Banden is vanaf eind vorig jaar een nog intensievere samenwerking aangegaan met Triangle Tire. Na al vele jaren Triangle banden te hebben verkocht in grote delen van Europa, mag Heuver Banden zich vanaf heden ook officieel distributeur van Triangle OTR-banden voor Frankrijk noemen. Triangle biedt een breed assortiment banden voor grondverzetmachines aan, zoals wielladers, graders, knik- en starre dumpers, welke geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

Twee gerenommeerde spelers binnen de Europese markt

Triangle Tire, de vierde fabrikant ter wereld binnen het segment van radiale grondverzetbanden, heeft dankzij haar uitgebreide productassortiment reeds grote aandacht en erkenning in de Europese markt verkregen. Triangle levert banden en diensten aan veel van 's werelds beste machinefabrikanten. Zo hebben Caterpillar, Sany, Hyundai, Komatsu, Liebherr, Terex, Hitachi, Develon, CNH en vele anderen reeds gekozen voor Triangle-banden voor hun originele uitrusting.

“Heuver Banden is inmiddels ruim 55 jaar actief binnen de bandenbranche en is daarbij uitgegroeid tot een echte grondverzetspecialist. Met ons brede assortiment en onze uitgebreide kennis in combinatie met ons full-service-concept, waarbij wij onze klanten volledig ontzorgen van inruil tot aan montage, zijn wij de ideale partner om de EM-banden van Triangle voortaan ook in Frankrijk te vermarkten.” 
- Anne Bouwmeester, Business Unit Manager OTR Tyres bij Heuver Banden

Triangle Tire en Heuver Banden samen op Intermat 2024

Om hun samenwerking extra kracht bij te zetten zullen Triangle Tire en Heuver Banden samen deelnemen aan de beurs Intermat 2024, welke van 24 tot en met 27 april in Parijs wordt gehouden (Stand 5a H 063). Intermat is het belangrijkste evenement in Frankrijk voor de bouw- en civieltechnische sector. Er zijn al 1.000 bevestigde exposanten en zij zullen bezoekers van over de hele wereld ontvangen. Triangle is trots om de beurs voor de eerste keer bij te wonen met een stand van 90 m2. Guillaume Jeanneau (Accountmanager West-Frankrijk) en Jean-François Saragosa (Accountmanager Zuidoost-Frankrijk) zullen namens Heuver Banden vier dagen lang op de Triangle-stand aanwezig zijn om geïnteresseerde bezoekers van tekst en uitleg te voorzien over het aanbod van Triangle.

Breed assortiment met volop innovatie

Triangle zal tijdens de Intermat 2024 een reeks producten presenteren voor verschillende soorten off-the-road-machines, werkzaam op verschillende terreinen, zoals boven- en ondergrondse mijnen, steengroeven en bouwplaatsen. Het L5-gamma wordt vertegenwoordigd door de modellen TL538S+ en TL559S+. Met hun extreem diepe groeven en slijtvaste verbindingen zijn deze banden geschikt voor de meest zware toepassingen. Voor knikdumpers wordt de TB598S E4 getoond. Deze veelzijdige band heeft een niet-richtingsgebonden, multifunctioneel profiel en is uitermate geschikt voor modderige en rotsachtige ondergronden. De TB526S E4 en de TB599A E4 zullen het segment voor starre dumpers representeren. Beide profielen bieden qua loopvlakcompounds zes verschillende opties aan, om daarmee de TKPH-prestaties (ton kilometer per uur) te verbeteren en oververhitting te voorkomen.

Ten slotte presenteert Triangle tijdens de Intermat haar compleet nieuwe 35/65R33 TRIANGLE TL578S 225A8/229A2 ****/*** E-4/L-4 TL. Deze band heeft een open en sterk schouderontwerp voor een uitstekende warmteafgifte en minder risico op zijdelingse inrijdingen. Brede groeven zorgen daarbij voor een uitstekende tractie. Dankzij een maximaal laadvermogen kan de band worden gebruikt op grote wielladers om extreem zware lasten te verplaatsen op agressieve oppervlakken en bij ondergronds transport.

Anne Bouwmeester vervolgt:
“Triangle Tire zal zijn off-the-road-assortiment blijven innoveren en ontwikkelen door zich te houden aan strikte, hoge kwaliteitsnormen om daarmee aan de marktvraag te voldoen en zijn klanten en eindgebruikers wereldwijd te ondersteunen. Dit bevestigt het leiderschap van Triangle in het OTR-segment. Wij zijn dan ook erg verheugd, dat wij voortaan haar partner voor Frankrijk mogen zijn.”