Heuver voegt Xlite wielen toe aan assortiment

- PERSBERICHT - Aluminium truckwielen die 40% lichter en 5x sterker zijn dan staal
Heuver voegt Xlite wielen toe aan assortiment

Heuver is een Europese distributeur geworden voor Xlite® aluminium truckwielen. Deze gesmeden aluminium truckwielen zijn allen geproduceerd volgens de normen van de TÜV en ISO9001 gecertificeerd. Het design hiervan is sterker en tegelijkertijd 40% lichter dan het standaard stalen equivalent. Xlite biedt daarmee echte kostenbesparingen en een verbeterde prestatie voor bedrijfswagens.

Minder slijtage, dus zo lang mogelijke levensduur

“Een groot voordeel t.o.v. het stalen equivalent is dat de aluminium truckwielen 5x sterker zijn dan het stalen equivalent.”, zegt directeur Bertus Heuver. “Xlite-wielen worden op een forceermachine uit één sterk stuk aluminium geproduceerd. Met behulp van de modernste CNC-machines worden uiterst nauwkeurig producten gemaakt. Vervolgens ondergaat het aluminium een speciale warmtebehandeling voor een zo sterk mogelijk wiel. Voor onze klanten betekent dit minder slijtage en een zo lang mogelijke levensduur voor hun wielen, banden en assen. Qua afwerking kunnen onze klanten kiezen uit Geborsteld, gepolijst en Xbrite. Hierbij zijn alle wielen beschikbaar in zowel de 26mm- als de 32mm boutgat uitvoering.”

De wielen van Xlite zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

  • 6.75 x 17.5
  • 7.50 x 19.5
  • 7.50 x 22.5
  • 8.25 x 22.5
  • 9.00 x 22.5
  • 11.75 x 22.5

Groter laadvermogen, lagere brandstofkosten

“Alle aluminium truckwielen zijn 40% lichter dan het stalen equivalent. We zijn trots dat we een volledige aluminium truckwielen assortiment aan onze klanten kunnen bieden.”, vertelt Bertus Heuver verder. “De Xlite-wielen hebben een gemiddeld gewicht van 24 kg, wat betekent dat het laadvermogen van het voertuig vergroot wordt, terwijl er tegelijkertijd op de brandstofkosten wordt bespaard én milieuwinst wordt behaald. De beschermende ALT-ventielen worden standaard op elk wiel aangebracht. Uiteraard voldoen de wielen aan de Europese veiligheidsnormen plus de TÜV-normen en worden ze daar rigoureus op getest. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van de Xlite-serie en met een standaard garantie van 5 jaar wordt dit onderstreept. Bovendien hebben alle 11.75x 22.5 trailerwielen een draagvermogen van 5.000 kg waardoor ze voldoen aan de gevraagde Europese normen. Zo bieden wij weer een nieuw topproduct aan onze truckklanten.”