Heuver minimaal energieneutraal

- PERSBERICHT - Heuver minimaal energieneutraal na plaatsing van nog eens 1.518 zonnepanelen
Heuver minimaal energieneutraal

Het magazijn van Heuver had al 1.632 zonnepanelen op het dak. Daarmee was het bedrijf al minimaal energieneutraal. Maar doordat Heuver groeit, moet ook de duurzame energievoorziening blijven groeien. Dat is inmiddels gebeurd, want er zijn nog eens 1.518 zonnepanelen geplaatst, welke wederom geleverd zijn door Mijn Energiefabriek.

Duurzame visie

Directeur Bertus Heuver: “Bij de start van de ontwikkeling van de nieuwbouw stonden we al stil bij het terugdringen van het energieverbruik. Kort na de start namen we het definitieve besluit. Want als we qua bouwontwerp voldoen aan de maatstaf ‘zeer duurzame utiliteitsbouw’, dan kunnen we in deze tijd niet voorbij gaan aan zo efficiënt mogelijk energiebeheer. We doen al op veel gebieden actief aan MVO-oplossingen. Dus zonnepanelen plaatsen op ons enorme dak, past in die visie. We kozen ervoor om het groot aan te pakken en minimaal energieneutraal te kunnen werken. De verwachting is dat we meer opwekken dan we verbruiken, dus dat leveren we aan de maatschappij terug. Met gezamenlijk meer dan 3.100 zonnepanelen gaan we de toekomst met een gerust hart tegemoet.”

Immens project

Op basis van berekeningen leveren de 1.632 bestaande panelen, die gekoppeld staan aan 6 omvormers, jaarlijks ruim 366.000 kilowattuur. De 1.518 nieuwe panelen hebben een vermogen van 561.66 kWp. Bertus Heuver: “Dat is niet niks. Wij vinden gewoon dat we ons steentje moeten bijdragen aan het milieu. Dit was een uitgelezen kans. Met zonne-energie kunnen we veel goede dingen bereiken.”