Heuver kan nu ook volrubber grondverzetbanden persen

- PERSBERICHT - Nóg meer service voor klanten
Heuver kan nu ook volrubber grondverzetbanden persen

Sinds begin maart heeft Heuver een bandenpers waarmee volrubber grondverzetbanden kunnen worden gemonteerd, ook in grotere maten. Het is een 150 ton industriepers, die geschikt is voor 15.5-25 tot en met 29.5-25 volrubber OTR-banden, maar ook inzetbaar voor 20” volrubber industriebanden. De pers, die in het magazijn in Hardenberg staat, is 5 maart voor het eerst gebruikt in samenwerking met Trelleborg Wheel Systems BeNeLux.

Snellere levering

“Het is ons doel dat elke klant snel de juiste band geleverd krijgt voor zijn situatie.”, zegt Bert van ‘t Holt, Product Manager Grondverzetbanden bij Heuver. “Daar hebben we nu met deze nieuwe bandenpers een extra mogelijkheid voor in huis. Voorheen moesten we volrubberbanden extern laten persen, omdat dit zeer specialistisch werk is. Nu kunnen we onze klanten nog meer werk uit handen nemen en bovendien sneller leveren, doordat we alles in eigen huis verzorgen. Bovendien kunnen we nu ook banden die gevuld zijn met polyurethaan met deze pers demonteren. Doordat de band compleet gevuld is, kan dit niet met een normaal bandenmontage/demontage-apparaat.”

De voordelen van volrubberbanden:

  • Maximaliseren van uptime, volrubberbanden kunnen niet lek gaan in de meest veeleisende omstandigheden
  • Dit verhoogt de veiligheid enorm
  • De banden worden ingezet bij zware applicaties, zoals recycling van groot metaal, waar de kans op lekrijden van luchtbanden groot is
  • Volrubberbanden passen op alle OEM-velgen, voor elk machinetype

Heuver voert Brawler Soft-Ride (Trelleborg) en SG Revolution vanuit voorraad, aldus Bert van ’t Holt: “De Brawler Soft-Ride is de meest innovatieve volrubberband. Door het speciale compound biedt hij het comfort van een met polyurethaan geschuimde luchtband. SG Revolution is een zeer slijtvaste volrubberband die zich de afgelopen decennia heeft bewezen in zware veeleisende omstandigheden.”

Hoge klanttevredenheid door service

“Heuver is er trots op dat het bieden van vergaande service leidt tot een uitstekende klanttevredenheid”, vertelt Bert van ’t Holt verder. “Het zegt heel veel dat onze klanten ons gemiddeld waarderen met een 8,7. Zij kunnen altijd bij ons terecht met vragen, maar wij helpen ze ook proactief. De nieuwe volrubber grondverzetbandenpers maakt dan ook een belangrijk onderdeel uit van ons full-service-concept, waarbij wij onze klanten volledig willen ontzorgen. Zo hebben wij het grootste aanbod in nieuwe- en gebruikte grondverzetbanden binnen Europa, kunnen wij altijd de bijpassende velgen leveren, regelen wij de inruil en inname van banden, karkassen en velgen en kunnen wij de montage (eventueel op locatie) verzorgen. We krijgen daarbij veel positieve reacties van onze klanten en dáár doen we het uiteindelijk allemaal voor.”