Het nieuwe Heuver grondverzetbandenboek

Hét ultieme naslagwerk boordevol kennis en technische informatie
Het nieuwe Heuver grondverzetbandenboek

-Persbericht- In navolging van het landbouwbandenboek uit 2018 heeft Heuver nu ook een grondverzetbandenboek ontwikkeld, dat als hét ultieme naslagwerk geldt voor dit specifieke segment. Als grootste speler binnen Europa op het gebied van grondverzetbanden wil Heuver haar kennis graag met haar klanten delen. Dit past tevens prima binnen het full-service-concept, welke Heuver heeft opgezet. Een groot aantal van de klanten heeft het boek inmiddels al persoonlijk ontvangen of per post toegestuurd gekregen. Zij hebben hiermee alle informatie over grondverzetbanden en -velgen in één handig en handzaam handboek op hun bureau liggen, waarbij zij hún klanten voortaan altijd snel van het juiste advies kunnen voorzien. Dat daarnaast duurzaamheid een belangrijk onderwerp is voor Heuver, blijkt ook hier. Het handboek is namelijk CO2-neutraal geproduceerd en gedrukt op FSC-gecertificeerd papier.

“Het grondverzetbandenboek staat vol met alle relevante bandeninformatie voor de belangrijkste premium-merken en natuurlijk onze eigen huismerken zoals Aeolus en Barkley”
Bert van 't Holt

Alle technische bandeninformatie overzichtelijk gepresenteerd

“Het grondverzetbandenboek staat vol met alle relevante bandeninformatie voor de belangrijkste premium-merken en natuurlijk onze eigen huismerken zoals Aeolus en Barkley”, zegt Bert van ‘t Holt, Product Manager Grondverzetbanden bij Heuver. “Het is ons doel dat elke klant snel de juiste band vindt voor zijn situatie. Daarom zijn de banden gecategoriseerd op basis van het type machine, waarvoor deze geschikt zijn, waarmee alle informatie makkelijk vindbaar is. Van banden voor graders, wielladers en ondergrondse mijnbouwmachines, tot aan banden voor scrapers en knikgestuurde- en starre dumpers. Daarnaast zijn ook banden voor walsen en wegenbouwmachines, mobiele kranen, industrie- en havenmachines, mobiele graafmachines en MPT-banden in het boek opgenomen. Met dit complete overzicht kunnen onze klanten veel beter een vergelijking maken tussen de verschillende grondverzetbanden, welke via Heuver te verkrijgen zijn. Natuurlijk mag daarbij een speciaal hoofdstuk met daarin de bijbehorende velgen per merk en type voertuig niet ontbreken.”

Hi Score van klanten door kennisdeling

Naast het complete gamma aan grondverzetbanden en -velgen, deelt Heuver tevens veel algemene en specialistische kennis in het boek. Dat gaat over zeer uiteenlopende onderwerpen, zoals de Load/Speed-Index, de TRA-Code en Star-rating en de rubbercompound van een band. Ook thema’s als TKPH en WCF worden daarbij behandeld, inclusief een zeer handige profielvergelijker.

 

“Heuver is er trots op dat het delen van deze uitgebreide vakkennis leidt tot een uitstekende klanttevredenheid”, vertelt Bert van ’t Holt verder. “Het zegt heel veel dat onze klanten ons gemiddeld waarderen met een 8,7. Zij kunnen altijd bij ons terecht met vragen, maar wij verspreiden ook proactief informatie. Het delen van kennis maakt dan ook een belangrijk onderdeel uit van ons full-service-concept, waarbij wij onze klanten volledig willen ontzorgen. Zo hebben wij het grootste aanbod in nieuwe- en gebruikte grondverzetbanden binnen Europa, kunnen wij altijd de bijpassende velgen leveren, regelen wij de inruil en inname van banden, karkassen en velgen en kunnen wij de montage (eventueel op locatie) verzorgen. We krijgen daarbij veel positieve reacties van onze klanten en dáár doen we het uiteindelijk allemaal voor.”