Antidumpingheffing stalen wielen uit China definitief

De Europese Commissie heeft naar aanleiding van een antidumpingprocedure een definitieve importheffing aangekondigd voor stalen wielen uit China. De heffing varieert van 50,3% tot 66,4% voor de verschillende fabrikanten.
Antidumpingheffing stalen wielen uit China definitief

Heuver heeft tijdig geanticipeerd

Vanwege de antidumpingheffing op Chinese stalen wielen hebben wij samen met de fabriek de productie van Athlete velgen verplaatst. Hierdoor kunnen wij u optimale service- en levering bieden. 

De voordelen van Athlete

Heeft u de kwaliteit van Athlete velgen al eens ervaren? Alle Athlete Wheels zijn TÜV-getest en ISO9001-gecertificeerd. De resultaten van een 720 uur lange zoutneveltest bewijzen dat deze wielen minstens evengoed presteren als de premium velgmerken. De succesvolle, jarenlange samenwerking met de gerenommeerde Europese eerste montagebedrijven onderstrepen deze kwaliteit.

Bekijk ons assortiment Athlete velgen

Over het antidumpingsonderzoek

Op 15 februari 2019 heeft de Europese Commissie op grond van artikel 5 van de basisverordening een antidumpingonderzoek geopend met betrekking tot de invoer in de Europese Unie van stalen wielen van oorsprong uit de Volksrepubliek China. Dit gebeurde naar aanleiding van een klacht die op 3 januari 2019 werd ingediend door de Association of European Wheel Manufacturers (EUWA) namens producenten die meer dan 25% van de totale productie in de Unie van stalen wielen vertegenwoordigen. Het bij de klacht gevoegde bewijsmateriaal over dumping en aanmerkelijke schade als gevolg daarvan werd voldoende geacht om een onderzoek te openen.

Het onderzoek betrof voor gebruik op de weg ontworpen stalen wielen, al dan niet met toebehoren en al dan niet met banden, bestemd voor:

  • aanhangwagentrekkers;
  • motorvoertuigen voor het vervoer van personen en/of het vervoer van goederen;
  • automobielen voor bijzondere doeleinden (bijvoorbeeld brandweerauto’s, sproeiauto’s);
  • aanhangwagens of opleggers, zonder eigen beweegkracht, van de bovenvermelde voertuigen;

De volgende producten bleven buiten beschouwing:

  • stalen wielen bestemd voor de industriële montage van motoculteurs, momenteel ingedeeld onder onderverdeling 8701 10;
  • wielen voor quads voor gebruik op de weg;
  • stervormige delen van wielen, uit één stuk gegoten, van staal;
  • wielen voor motorvoertuigen die specifiek bestemd zijn voor gebruik buiten de openbare weg (bijvoorbeeld wielen voor landbouw- of bosbouwtrekkers, vorkheftrucks, pushbacktrucks, dumpers ontworpen voor gebruik in het terrein);
  • wielen voor aanhangwagens voor personenauto’s en voor caravans, zonder eigen beweegkracht, met een velgdiameter van maximaal 16 inch;
  • wielen voor aanhangwagens of opleggers die specifiek bestemd zijn voor gebruik buiten de openbare weg (bijvoorbeeld wielen voor landbouwaanhangers en andere getrokken landbouwwerktuigen die worden gebruikt op akkers).

De definitieve antidumpingheffing per onderneming:

Onderneming Dumpingmarge (%) Schademarge (%) Definitief antidumpingrecht (%)
Xingmin Intelligent Transportation Systems Co., Ltd 69,4 50,3 50,3
Tangshan Xingmin Wheels Co., Ltd 69,4 50,3 50,3
Xianning Xingmin Wheels Co., Ltd 69,4 50,3 50,3
Andere medewerkende ondernemingen 69,4 50,3 50,3
Alle andere ondernemingen 80,1 66,4 66,4