Drukwisselsysteem voor landbouwbanden

Welke banden u ook kiest, het gaat altijd om de ideale balans tussen de belasting per band in kg, de snelheid in km/h en de luchtdruk. Heeft u op het veld een lage bandenspanning nodig en op de verharde weg een hoge in verband met uw gewenste snelheid? En wisselt u vaak af tussen land en weg? Dan is een drukwisselsysteem ideaal voor uw situatie. Daarmee kunt u stationair of zelfs onder het rijden de druk opvoeren of aflaten. Zonder dat u daarvoor de cabine uit hoeft. Dát bespaart een hoop tijd en moeite.
Drukwisselsysteem voor landbouwbanden

Wisselen tussen veld- en transportwerk

Dankzij een drukwisselsysteem kunt u uw banden altijd optimaal benutten.

Op de weg rijdt u met een hoge spanning en in het veld laat u de spanning af om zo het contactoppervlak te vergroten en de bodem te ontzien. Dit systeem is vooral interessant voor grote zelfrijdende oogstmachines, bemesters en zware tractoren met aanhangers die veel gecombineerd veld- en transportwerk verrichten.

Uw besparingen op een rij

Op het veld bespaart u met een drukwisselsysteem 7% tot 10% brandstof (bron: Stichting SVOB). Op de verharde weg verschilt de besparing per situatie: met alleen een tractor bespaart u 5%, met een werktuig 12% en met een aanhanger maar liefst 17% brandstof. Bovendien slijten uw banden 30% minder dan zonder drukwisselsysteem. Uiteraard bespaart u ook tijd en levert de verminderde bodemverdichting u enkele procenten meeropbrengst op.

Kortom: een prima investering.

> Bekijk hier ons complete assortiment landbouwbanden