DOT-nummers

Bij een groot deel van grondverzetbanden, bijvoorbeeld op banden voor hogesnelheidskranen, zit het DOT-nummer verwerkt in het serienummer van de band. Deze verschilt per merk. Aan de hand van het serienummer valt te herleiden wanneer de band precies geproduceerd is.
DOT-nummers

Aan de hand van dit serienummer valt te herleiden, wanneer de band precies geproduceerd is. Heeft u hier specifieke vragen over, neem dan contact met ons op.

De afkorting DOT staat voor ‘Department of Transportation’, het federale ministerie van de Verenigde Staten dat zich bezighoudt met transport. Het nummer geeft in vier cijfers aan wat de productiedatum is van een band. De eerste twee cijfers geven aan in welke week de band geproduceerd is en de laatste twee cijfers in welk jaar. Zo staat het DOT-nummer 2619 dus voor een band die in de 26e week van 2019 is geproduceerd.

DOT-nummer op een band

Wilt u ontzorgd worden in banden en álles wat daarbij komt kijken?

Wij regelen álles voor u:

  • Nieuwe- en gebruikte banden
  • Inruil van banden
  • Velgen (ook nieuw en gebruikt)
  • Montage
  • Milieuvriendelijk afvoeren van banden

Het grondverzetbandenboek!

Al onze grondverzetkennis verzameld in één handig boek. Zo heeft u altijd alle informatie makkelijk en snel bij de hand! 

Vraag nu GRATIS uw grondverzetbandenboek aan!

Meer informatie?

Heeft u hier specifieke vragen over, neem dan contact met ons op. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met onze experts via +31 (0)523 850 850. Verder leest u alles over grondverzet op onze grondverzet kennispagina.