Voorasbanden: waar let u op?

De vooras is een belangrijke positie voor een vrachtwagen. Elke stuurbeweging van de chauffeur werkt hier immers direct in door. Daarom is het goed om te weten waar u op moet letten als u voorasbanden wilt aanschaffen die perfect passen bij uw wensen en eisen. Wij zetten een aantal eigenschappen voor u op een rij.
Voorasbanden: waar let u op?

Goede waterafvoer

De voorasbanden zijn de eerste banden die gevoelig zijn voor aquaplaning. Omdat u dit natuurlijk wilt voorkomen, hebben de banden een goede waterafvoer nodig. Dit is te zien aan het label ‘Grip op nat wegdek’. Bij onze banden geven wij in onze webshop ook altijd aan wat het label van de betreffende band is.

Goede stuureigenschappen

Aangezien de vooras de as is waarmee de vrachtwagen stuurt, zijn goede stuureigenschappen een must voor deze banden. Sturen moet soepel gaan. Verder is het ook fijn als de voorasbanden goede eigenschappen hebben om veel kilometers rechtuit te maken, dus zonder afwijkingen naar links of rechts. Het gaat dus om een balans tussen deze twee.

Maximale rondheid

Doordat de voorasbanden mede het comfort bepalen voor de chauffeur, raden wij u aan om te kiezen voor banden met maximale rondheid. Dan geven ze zo weinig mogelijk vibraties door. Dat is direct te merken in de cabine.

Om welk type voertuig gaat het?

Voor elk type voertuig zijn specifieke voorasbanden beschikbaar, dus het is nuttig om te weten waarvoor u ze wilt gebruiken. Voor een internationale bus is het bijvoorbeeld belangrijk dat de band de chauffeur en passagiers comfortabel vervoert over lange afstand. Een stadsbus heeft vooral voorasbanden nodig met een versterkte zijwand, omdat hij veel te maken heeft met stoepranden. Daarom is het type voertuig en de inzet zo belangrijk om de juiste band te kiezen!
 

Meer weten? Onze experts helpen u graag!

Neem contact op met onze experts via +31 (0)523 850 850. Zij beantwoorden graag de vragen die u heeft over uw voorasbanden! Ook leest u alles over banden via de kennispagina.