M+S codering: kies voor veiligheid!

Bent u op zoek naar winterbanden voor uw wagenpark? Dan komt u al snel uit bij truckbanden met een M+S codering. Deze letters staan in verschillende talen voor dezelfde dingen: ‘Matsch’ + Schnee, Mud + Snow of Modder + Sneeuw. In veel landen zijn deze banden verplicht in de winterperiode. Kortom: als u boetes en stilstand wilt voorkomen, dan zijn banden met een M+S codering een goede optie. Wij leggen u graag uit wat de voordelen zijn.

Zekerheid in de winter

Als u kiest voor M+S-banden, dan kunt u ook in de winter uw vrachtwagens betrouwbaar en kostenefficiënt inzetten. Zelfs als winterbanden niet verplicht zijn of alleen aanbevolen worden, adviseren we winterbanden op alle assen voor trucks en bussen. Daarmee kiest u voor de beste tractie, grote verkeersveiligheid en optimale rijstabiliteit op natte, besneeuwde of verijsde wegen. 

Bekijk hier het overzicht van de regels in de belangrijkste Europese landen.
 

Beter presterende banden

De M+S-codering op banden betekent dat hun profiel of structuur beter presteert op sneeuw dan standaardbanden. Op de wang van de band staat aangegeven dat ze extra geschikt zijn voor deze omstandigheden, uiteraard met de code ‘M+S’.  In onze webshop vindt u volop M+S-banden, onder andere van onze eigen merken Aeolus en Barkley. 

Nog betere winterse prestaties? Kies voor 3PMSF!

Sommige banden zijn voorzien van een bergpictogram met sneeuwvloksymbool (3PMSF). Deze aanduiding noemen we ‘Three-Peak Mountain Snowflake’. Bij winterse omstandigheden bieden deze banden een bewezen goede prestatie op het gebied van veiligheid, handling en weggedrag. Als de banden voldoen aan een vastgestelde praktijktest op een met sneeuw bedekte weg, mogen zij deze aanduiding voeren. Daarbij moeten ze minimaal 25% beter presteren dan de standaardband. Eigenlijk is dit dus de overtreffende trap van de M+S-codering.

Meer weten? Onze experts helpen u graag!

Bel 0523 - 850 850 voor een advies op maat over de ideale truckband met M+S codering voor uw situatie.