Montage van landbouwbanden

Of het nu gaat om banden voor tractoren, banden voor kippers of banden voor overige landbouwmachines: wij hebben ze in alle soorten en maten voor u. Nieuwe, gebruikte en vernieuwde banden mét de service die u van ons gewend bent. Want wij begrijpen als geen ander dat u uw landbouwbanden snel nodig heeft. Daarom bieden we ook montage én uitlijnen op locatie. We komen graag naar u toe om u snel en flexibel van dienst te zijn.
Montage van landbouwbanden

24-uurs pechservice

Het werk in de landbouw gaat tijdens de oogst dag en nacht door. Daarom bent u bij ons verzekerd van 24-uurs pechservice op locatie, 7 dagen per week. Met een team van vakbekwame bandenspecialisten en maar liefst 7 mobiele servicewagens. Wij weten dat stilstand geld kost en staan daarom garant voor een snelle levering van alle gangbare merken en maten, zodat u snel weer aan het werk kunt.

Service op locatie

Door heel Noord- en Oost-Nederland monteren wij landbouwbanden op locatie. Met speciale mobiele serviceapparatuur, voor tractoren, kippers en oogstmachines. Als onafhankelijk bandenservicebedrijf adviseren wij de beste band voor uw specifieke wensen en behoeften. Altijd met de beste prijskwaliteitsverhouding en optimale flexibiliteit op locatie. Onze servicewagens zijn zelfs speciaal aangepast, zodat ze nu nog beter geschikt zijn voor montage buiten de wagen. Het monteerapparaat kan buiten de servicewagen worden gezet om zo grote banden te kunnen monteren.

Uitlijnen op locatie

Het uitlijnen van de tractor heeft een sterk positief effect op de slijtage van de banden. Maar ook het mechanische gedeelte van de tractor heeft er vaak veel baat bij. Eenmaal goed uitgelijnd, draait alles soepel en zonder wringing. Dat heeft zijn uitwerking op kogels, spoorstangen en aandrijfassen, omdat de verkeerde spanning op het materiaal wordt weggenomen. Dat scheelt enorm in de mechanische onderhoudskosten; bovenop de besparing van de banden!

Wij weten alles van montage

Landbouwbanden monteren is een specialisme. Door de relatief grote diameter en de lage velgrand mag men de landbouwband bij montage maar tot een beperkte druk oppompen. Oftewel de montagedruk. Bij het overschrijden van deze druk kan de hiel over de velgrand worden gedrukt, wat zeer gevaarlijk is. Onze experts weten precies hoe dit werkt en zorgen voor de perfecte montage.

Maatwerk wielen, weging en spanningsadvies

Heeft u iets bijzonders nodig? Voor uw specifieke toepassing maken wij wielen op maat, afgestemd op uw machine en de gewenste spoorbreedte. Met onze weegplaten meten wij uw machine exact in voor het juiste bandenspanningsadvies. Zo profiteert u van maximale trekkracht, vermindert u slijtage en bodemverdichting én bespaart u brandstof.

Benieuwd geworden naar ons landbouw assortiment?

                  

Bekijk onze landbouwbanden en velgen >

Bij Heuver krijgt u altijd:

  • Het beste advies
  • De juiste band voor elke toepassing
  • Keuze uit ons enorme assortiment in ons magazijn van 43.000 m2
  • Meer dan alleen banden; wij ontzorgen u volledig
  • Service op locatie; ook voor monteren en uitlijnen.

Meer weten over Heuver Service Centre?

              

Ga naar de algemene HMC pagina >

Over Heuver

U mag ons alles vragen

Of u nu kiest voor een gerenommeerd A-merk of een uitstekend B-merk, bij Heuver vindt u altijd banden van een hoge kwaliteit. Daarnaast profiteert u bij Heuver van meer dan 50 jaar ervaring in truck-, landbouw- en grondverzetbanden! U krijgt van ons altijd een deskundig en gedetailleerd advies voor de beste banden voor u!

Neem contact op >