Montage van grondverzetbanden

Alle grondverzetbanden perfect gemonteerd. De montage van banden, het persen van volrubberbanden en het monteren van velgen: bij het Heuver Service Centre bent u op het juiste adres.
Montage van grondverzetbanden

Als u geen mogelijkheid heeft om grondverzetbanden te monteren, kunnen wij dit in ons eigen Heuver Service Centre voor u regelen. Maar het kan ook bij u op locatie of ook direct bij uw klant op het terrein. In dat laatste geval kunnen wij, indien gewenst, de banden neutraal vanuit uw naam bij uw klant laten aanleveren. Dit zorgt ervoor dat u geen extra onnodige kosten hoeft te maken.

 

Alle montagekennis in huis

Wij weten precies hoe we de banden moeten monteren. Door de relatief grote diameter en de lage velgrand mag men de grondverzetband bij montage maar tot een beperkte druk oppompen. Dit wordt de montagedruk genoemd. Bij het overschrijden van deze druk kan de hiel over de velgrand worden gedrukt, wat zeer gevaarlijk is.

Een grondverzetband met het tractieprofiel is vaak een looprichtingsgebonden band. Bij de montage is het dus belangrijk om er op te letten, dat de band/wiel-combinatie in de juiste richting op het voertuig gemonteerd wordt. En onze experts weten precies hoe ze een optimale montage moeten verzorgen.

Ook voor montage van velgen

Wij kunnen zowel in het Heuver Service Centre als op locatie velgen monteren op het voertuig. Velgen monteren we gecentreerd op het voertuig. Dat kan op één van deze drie manieren: op basis van de bouten, op basis van de as en op basis van beide. Bij de montage zelf worden de bouten kruiswijs aangedraaid en met de momentsleutel met het juiste aandraaimoment (kracht) vastgedraaid. Dit aandraaimoment geeft de fabrikant in de voertuigspecificaties aan. Na de eerste 8 draaiuren na (her)montage, dient u de bouten te controleren.

 

Wij maken alle velgen schoon voor montage. Daarnaast controleren we goed of de inzet voor standaard velgen geschikt is, of dat er versterkte velgen vereist zijn. Bij versterkte velgen is er in de hoornrand een extra ring gelast.

Volrubberbanden persen

Daarnaast is het persen van volrubberbanden een zeer specialistische klus. We hebben een eigen pers en doen dit geheel in eigen beheer, snel en professioneel! Zo nemen wij u veel werk uit handen. Laat het ons weten of we u hiermee van dienst kunnen zijn, wanneer u uw banden bij ons bestelt. Dan stemmen wij direct onze planning hierop af.

Benieuwd geworden naar ons grondverzet assortiment?

                  

Bekijk onze grondverzetbanden en velgen >

Bij Heuver krijgt u altijd:

  • Het beste advies
  • De juiste band voor elke toepassing
  • Keuze uit ons enorme assortiment in ons magazijn van 43.000 m2
  • Meer dan alleen banden; wij ontzorgen u volledig
  • Service op locatie; ook voor monteren en uitlijnen.

Meer weten over Heuver Service Centre?

              

Ga naar de algemene HMC pagina >

Over Heuver

U mag ons alles vragen

Of u nu kiest voor een gerenommeerd A-merk of een uitstekend B-merk, bij Heuver vindt u altijd banden van een hoge kwaliteit. Daarnaast profiteert u bij Heuver van meer dan 50 jaar ervaring in truck-, landbouw- en grondverzetbanden! U krijgt van ons altijd een deskundig en gedetailleerd advies voor de beste banden voor u!

Neem contact op >