Heuver Bandengroothandel krijgt exclusief Europees importrecht nieuwe toetreder landbouwbanden

Heuver Bandengroothandel lanceert tijdens de Agritechnica als Europese primeur een nieuw merk landbouwbanden. Exclusief voor de Europese markt, met Duitsland en de Benelux als eerste speerpunt, start Heuver de verkoop van LingLong landbouwbanden. Gestart wordt met een 85-serie band voor tractoren, oogstmachines en lichte shovels. In een later stadium volgen andere series voor de aangedreven wielen evenals andere typen voor het materieel. De toegevoegde slogan ‘Prijs & Prestatie’ zegt alles over de kwaliteit en duurzaamheid in relatie tot de prijs. De eerste banden zijn in de Heuver –stand op de Agritechnica-beurs te zien (Hal 9, Stand J15).
Heuver Bandengroothandel krijgt exclusief Europees importrecht nieuwe toetreder landbouwbanden
Deze banden betekenen een belangrijke doorbraak op de nieuw- en vervangingsmarkt voor landbouwbanden in Europa.
Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel

Exclusief voor Europa

Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Wij vonden al lange tijd dat de markt voor landbouwbanden ruimte bood voor een merk met de scherpst mogelijke prijs-/kwaliteitverhouding. Dat vonden we in LingLong, een ambitieuze en omvangrijke bandenproducent. In hun producten hebben we het volste vertrouwen. Uitgebreide tests van de banden bevestigden onze eerste indrukken. De LingLong-banden beantwoorden aan de hoge kwaliteitseisen die wij stellen en waar onze klanten op vertrouwen. Daarom richtten we ons in de gesprekken direct op de exclusieve importrechten voor geheel Europa. Deze banden betekenen een belangrijke doorbraak op de nieuw- en vervangingsmarkt voor landbouwbanden in Europa.”

Kwaliteitsproduct

“Met LingLong hebben we een uiterst krachtige partner, die in staat moet worden geacht om éénderde van de markt voor dit segment te kunnen bedienen”, vervolgt Heuver. “Qua verkoop starten we in Duitsland, de Benelux en Frankrijk. Dat zijn landen met een moderne, technologisch georiënteerde markt. Daar past dit nieuwe kwaliteitsproduct prijstechnisch uitstekend. Als eerste leveren we de 85-serie radiaalbanden voor de aangedreven wielen, die zo’n 75% van de markt beslaan. Daarna volgen de 65- en 70-series. Onze tests hebben uitgewezen dat deze band probleemloos is. Wij kunnen de kwaliteiten van deze radiaalbanden garanderen. Die zekerheid willen wij onze klanten altijd kunnen bieden.”

Lange levensduur

De 85-serie R1W-band heeft 20% meer profiel dan vergelijkbare banden. Dat is een belangrijke bijdrage aan de levensduur en daarmee voor reductie van bedrijfskosten. De band heeft een groot zelfreinigend effect, veel grip en een modern design en voldoet aan alle Europese eisen. De 85-serie is geschikt voor tractoren, oogstmachines en lichte shovels en past gewoon op de  standaardvelg. Hij is inzetbaar op onder andere het boerenerf en weides. Dankzij de afgeronde schouders spaart de band gewassen, wat een positieve uitwerking op de opbrengsten heeft.

De LingLong Groep behoort met een jaaromzet van ruim 3 miljard dollar tot de top 3 van Chinese bandenproducenten. De fabriek heeft 12.000 werknemers.

Naar alle nieuwsberichten