Heuver Bandengroothandel exclusief importeur Pirelli landbouwbanden voor de Benelux

-PERSBERICHT- Heuver Bandengroothandel heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Pirelli als exclusief importeur voor de Benelux voor hun landbouwbanden. De samenwerking past in de aanpak van Pirelli, waarmee het merk terugkeert op de Europese markt voor landbouwbanden. Pirelli is wereldwijd altijd actief gebleven in de sector, maar juist niet in Europa. Heuver is met zijn uitgebreide expertise nu voor de agrarische sector in de Benelux hét aanspreekpunt als het om Pirelli-banden gaat. De activiteiten starten met de introductie van een nieuwe topband, de PHP TM.
Heuver Bandengroothandel exclusief importeur Pirelli landbouwbanden voor de Benelux

Pionier keert terug

Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Wij hebben er met het exclusieve dealerschap voor de Benelux voor Pirelli landbouwbanden een supermerk bij. Pirelli staat van oudsher – en dan bedoel ik vanaf de jaren dertig – bekend om zijn pioniersdrift. Alhoewel Pirelli 17 jaar geleden besloot niet meer in Europa actief te zijn, bleef het wereldwijd actief in de sector. Het merk en hun producten hebben dus niets aan kwaliteit en innovatiekracht ingeboet. Pirelli sluit als A-merk uitstekend aan op ons assortiment landbouwbanden, waarbij we voor meerdere merken exclusieve afspraken hebben voor de Benelux of Europa. Het is natuurlijk schitterend dat wij nu de kans hebben dit topmerk effectief te helpen weer die vooraanstaande positie in Europa te heroveren. Het wederzijds vertrouwen is groot.”

Direct een nieuwe band

Door de jarenlange aanwezigheid van Pirelli in andere werelddelen, bleef het merk doorlopend werken aan nieuwe producten. Op basis van ervaringen rechtstreeks uit de sector, heeft Pirelli veel typen te bieden. Bertus Heuver: “De herstart in Europa gaat vergezeld van de introductie van een nieuwe topband, de Pirelli PHP TM. Die band hebben wij inmiddels voldoende op voorraad. Wij gaan onze relaties hier uitgebreid over informeren. De band is mede ontwikkeld om te gebruiken onder de zwaarste tractoren, dus beantwoord deze aan de hoogste eisen die de markt stelt. Dat past exact in ons plaatje.”