Alliance VF is eerste flotation-band met VF-technologie: vanaf nu kunnen alle activiteiten op het land worden uitgevoerd met 'Very High Flexion'-banden

-PERSBERICHT- Alliance is het enige merk dat een concrete oplossing biedt om de bodem te beschermen tijdens het rijden met kippers, spuitmachines en mestverspreiders. Akkerbouwers kunnen nu bij alle landbouwactiviteiten profiteren van de VF-technologie. A389VF is de enige verkrijgbare flotation-band met VF-technologie.
Alliance VF is eerste flotation-band met VF-technologie: vanaf nu kunnen alle activiteiten op het land worden uitgevoerd met 'Very High Flexion'-banden

Alliance 389VF: eindelijk kunnen ook kippers, spuitmachines en mestverspreiders VF-technologie voor flotation gebruiken.

Er staat een nieuw seizoen voor de deur: grondbewerking, planten, zaaien, sproeien, oogsten, gewassen vervoeren en ploegen. De 'Very High Flexion'-banden van Alliance vormen de beste partners voor akkerbouwers en loonwerkers als het gaat om de bescherming van de bodem, de optimalisatie van gewassen en het vervoeren van zware ladingen.

Alliance is het enige merk dat een concrete oplossing biedt om de bodem te beschermen tijdens het rijden met aanhangers, spuitmachines en mestverspreiders. Voordat de Alliance 389VF werd geïntroduceerd, gebruikte men VF-banden op hun tractoren om de bodemverdichting te verminderen. Elk voordeel werd vervolgens echter onvermijdelijk tenietgedaan wanneer een aanhanger met gewone banden over dezelfde grond reed. Dankzij de combinatie van flotatie en VF-kenmerken geniet de bodem nu maximale bescherming en kan dezelfde lading met 30% minder luchtdruk worden vervoerd. Alliance 389VF is de enige flotation-band met VF-technologie en maakt het mogelijk om de volledige landbouwcyclus uit te voeren op VF-banden.

Bovendien biedt Alliance een breed scala aan VF-banden om minimale bodemverdichting te veroorzaken tijdens activiteiten op het land: Alliance 372VF voor tractoren en oogstmachines, Alliance 354 en Alliance 363 voor spuitmachines en rijenteelt.

Flotatietechnologie van Alliance: een geschiedenis vol bewezen innovaties

In 1994 introduceerde Alliance als pionier op de markt voor flotation-banden de eerste flotation-band met diagonaalband. Daarna volgde populaire radiale versie, de A380. Sindsdien is Alliance altijd blijven innoveren om koploper te blijven en marktleider op het gebied van flotatietechnologie te zijn. In 2017 realiseerde Alliance een nieuwe mijlpaal: dankzij de innovatieve Alliance 389VF, de enige flotation-band met VF-technologie die verkrijgbaar is, kunnen boeren nu optimaal rendement op hun gewassen behalen en tegelijkertijd het hele jaar op VF-banden rijden.

Steeds meer maten voor Alliance 389VF

Het assortiment Alliance premium 389VF-banden wordt steeds groter. Er zijn nu 6 maten leverbaar: VF 560/60R22.5, VF 600/55R26.5, VF 650/55R26.5, VF 710/50R26.5, VF 750/45R26.5, VF 750/60R30.5
Bovendien zijn er 2 maten in ontwikkeling: VF 650/60R26.5, VF 800/60R32.

De Alliance 389VF is leider op de flotatie-radiaalmarkt en de eerste band die flotatie en VF-technologie combineert: deze Very High Flexion flotatieband kan worden toegepast bij een 30 procent lagere bandendruk of met 30 procent meer belasting bij dezelfde druk als een conventionele flotatieband. Dankzij deze opmerkelijke innovatie is Alliance Tire Group in staat om hoogwaardige banden te leveren. Trailerbanden die in bandenspanning vergeleken kunnen worden met VF-banden op moderne, krachtige tractoren. Dit verlaagt de druk onder het loopvlak en de bijbehorende bodemverdichting aanzienlijk tijdens landbouwwerkzaamheden. Hierdoor blijven de bodemvruchtbaarheid en een hoge potentiële opbrengst behouden.

Naar alle nieuwsberichten