Strak bandenmanagement levert jaarlijks besparingen op

Het in Veendam gevestigde Oldenburger | Fritom vertrouwt al jaren jaar op de service van en samenwerking met Profile Heuver. Dankzij strak bandenmanagement en exacte monitoring van het volledige wagenpark door Profile Heuver Veendam, realiseert het logistieke bedrijf jaarlijks besparingen en voorkomt vertragingen.
Strak bandenmanagement levert jaarlijks besparingen op

Zekerheid en volledig inzicht

Oldenburger | Fritom heeft 150 combinaties in heel Europa rijden. Dan is maximale zekerheid over de inzetbaarheid van trucks en trailers essentieel. Stilstand is geen optie, want het bedrijf wil zijn klanten ‘logistieke rust’ kunnen beloven. Dankzij een breed bandenonderhoudscontract met Profile Heuver kregen zij die zekerheid. Tijdens de vele vaste controlemomenten wordt de conditie van alle banden nauwkeurig vastgelegd. Zowel van de vrachtwagencombinaties als van de personenwagens en –busjes en de bestelauto’s. Zo kan strak op kosten gestuurd worden.

Zeer tevreden met Aeolus

Het onderhoudscontract ‘banden per kilometer’ inclusief het Fleetcheck programma met Profile Heuver, zorgt ervoor dat alle banden altijd op spanning staan en de kilometrages inzichtelijk zijn. Voor zijn trailers stapte Oldenburger | Fritom over op de nieuwste Aeolus trailerband ATR33 ofwel NEO Allroads T2. De resultaten met deze topkwaliteit banden maken dat men meer dan tevreden is. In combinatie met het onderhoudscontract bespaart het bedrijf nu op vervangingsfrequentie en -kosten en op brandstof.

Service is sleutelwoord

Profile Heuver haalt bij Oldenburger | Fritom een hoge tevredenheidsscore. In het bijzonder de klantgerichtheid, de haal- en brengservice, ‘service aan huis’ en mobiele pechservice worden gewaardeerd. Door de besparingen die dankzij Profile Heuver worden behaald, kan het bedrijf optimale rendementen draaien.

Nieuwsgierig? Directeur René Dale van Oldenburger | Fritom vertelde op TV in RTL Transportwereld over zijn tevredenheid en jaarlijkse besparingen. Kijk de aflevering terug.