Nieuwe maten Barkley BLA03 en BLA07

- PERSBERICHT - Hoogstaande landbouwtransportband mét urengarantie
Nieuwe maten Barkley BLA03 en BLA07

Onlangs zijn er nieuwe maten geïntroduceerd van de Barkley BLA03- en BLA07-serie. Deze landbouwbanden staan garant voor optimale grip en tractie in diverse situaties. Zo zijn ze ideaal voor transportinzet. Allemaal zijn ze ontwikkeld met speedindex D (= 65km/h). Bovendien biedt Heuver hier een urengarantie op.

Speciaal voor grotere tractoren

Enno Schottert, productmanager landbouwbanden bij Heuver, geeft aan dat de nieuwe maten speciaal ontwikkeld zijn voor de grotere tractoren in de markt: “Normaal gesproken zou een band van 34-inch ook een achterband kunnen zijn, maar in dit geval is de 600/65R34 een voorband. Voor de hoge high-power tractoren hebben we met de 650/85R38 ook een geschikte achterband op voorraad. Het draagvermogen voor deze achterband is 6500 kg bij 65 km/uur en bij dezelfde snelheid is dat voor de voorband 4125 kg. Dat is vergelijkbaar met alle andere topbanden in dit segment.”

Breed contact met de grond

Een ander belangrijk punt is de daadwerkelijke breedte van de Barkley BLA03 en BLA07-serie, aldus Enno Schottert: “Bij sommige merken is de 650/85R38 maar 62 cm breed, maar dat is hier 64,5 cm. De voorband 600/65R34 is in werkelijkheid 59,1 cm breed. Deze banden lopen dus minder schuin naar boven. Het contact met de grond is ook écht breed in dit geval. Onze klanten die de afgelopen maanden al met deze banden rijden zijn zeer tevreden over de resultaten.”

De nieuwe maten: 650/85R38 en 600/65R34

Naast de bestaande maten zijn de BLA03 en BLA07 nu ook verkrijgbaar in de volgende maten:

Urengarantie door geweldige prestaties

“We zien dat onze klanten steeds meer overtuigd raken van de topkwaliteit die Barkley biedt”, zegt Enno Schottert. Het helpt natuurlijk ook wel dat Heuver hierbij een garantie afgeeft voor een minimaal aantal uren dat de Barkley band meegaat. “Door de geweldige prestaties van de Barkley landbouwbanden durven wij onze klanten een 80% urengarantie te geven ten opzichte van andere bandenmerken. Hiermee verzekeren wij de professionele gebruiker een zo laag mogelijke kostprijs per uur. Zij mogen ons ook echt aan die garantie houden. Zo garanderen we een optimale prijs/kwaliteitverhouding."

> Naar alle nieuwsberichten