Heuver faciliteert bijeenkomst familiebedrijf Emigholz uit Duitsland

Werk- en denkwijze vanuit traditie van familiebedrijf blijkt internationaal vergelijkbaar
Heuver faciliteert bijeenkomst familiebedrijf Emigholz uit Duitsland

Heuver Bandengroothandel heeft als familiebedrijf heldere spelregels voor transparantie, menselijkheid en respect. Volgens die regels wordt zaken gedaan, in binnen- en buitenland. Zoals met de firma Emigholz, met hoofdkantoor in Bremen en vele vestigingen in Noord-Duitsland. Oók een familiebedrijf en óók met dezelfde basiswaarden voor hun werk- en denkwijze. Vanwege hun overeenkomstige DNA nodigde Heuver het Emigholz management voor hun jaarlijkse meeting uit naar Hardenberg. Tegelijkertijd ook om beter kennis te maken en de onderlinge band te versterken.

Bijzonder geslaagd

Heuver Bandengroothandel en het Noord-Duitse Emigholz werken al vele jaren samen. “Dat gaat op een uiterst open en respectvolle wijze”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Wat in onze ogen nog ontbrak, was dat zij nu eens echt met ons bedrijf kennis konden maken. Wat doen wij in Hardenberg nou dagelijks en hóe doen wij dat. Daarom nodigden wij hen uit hun jaarlijkse tweedaagse managementmeeting in Hardenberg te houden. Aansluitend nodigden wij hen uit voor diner en borrel en sloten zij hun bijeenkomst af met een rondleiding door ons bedrijf. Het was een bijzonder geslaagd evenement, dat over en weer veel kennisuitwisseling kende.”

Traditie van familiebedrijf

Tijdens het treffen werd eens te meer duidelijk dat er een sterke match tussen de beide familiebedrijven bestaat. Beide werken vanuit dezelfde basisgedachte over omgangsnormen en zakendoen. Als kleine geste daarin had Heuver op de hotelkamers een gepersonaliseerde chocoladereep laten leggen. Maar het hoofddoel was elkaars bedrijven door presentaties en rondleidingen beter te leren kennen en van daaruit de onderlinge banden te versterken. Bertus Heuver: “De werk- en denkwijze vanuit de traditie van het familiebedrijf blijkt internationaal niet zoveel te verschillen. We hebben overduidelijk een bredere basis onder toekomstige samenwerking gelegd.”