Heuver groeit door en breidt magazijn met 60%

-PERSBERICHT- De werkzaamheden zijn net gestart, maar de ingebruikname van het nieuwe, sterk uitgebreide magazijn van Heuver Bandengroothandel is al gepland. Vanaf begin september is de nieuwbouw gereed en kan Heuver de dienstverlening verder vergroten en het logistieke proces versnellen. In 2016 werd in het bestaande magazijn reeds extra opslagruimte gerealiseerd. Dat bleek niet de definitieve oplossing die Heuver door zijn sterke groei dringend nodig had. Nu breidt het bedrijf aan de achterzijde van het huidige magazijn met 16.000 m2 uit; een groei van liefst 60% in één keer.
Heuver groeit door en breidt magazijn met 60%

Meer voorraad, verbeterd logistiek proces

Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Wij konden in 2006 bij onze nieuwbouw niet vermoeden, dat we elf jaar later het overgrote deel van onze kavel zouden bebouwen. Het is de laatste jaren hard gegaan! We zijn nu blij met onze ruime kavel. Met de grote nieuwbouw voor het magazijn die we nu starten, kunnen we klanten straks maximaal helpen. De 12.000 m2 uit 2006 verdubbelden we enkele jaren geleden en met de recente interne uitbreiding en de aanstaande nieuwbouw beschikken we straks over ruim 43.000 m2. Daarmee kunnen we zorgen voor de juiste voorraad en hoge leveringssnelheid; afgestemd op de behoeften van onze klanten. Met in totaal 12 extra laaddocks kunnen we ons logisitieke proces versterken en versnellen. Vanaf september kunnen wij dat ‘stapje méér’ zetten om klanten te blijven verrassen en de meest klantgerichte bandengroothandel te zijn.”

Ruimte voor verdere groei

Door de groei van de laatste tijd, kon de logistieke capaciteit van het magazijn niet meer optimaal worden benut. Het magazijn was 100% vol, wat een goede doorstroming in de weg stond. Bertus Heuver: “Met de nieuwe ruimte erbij kunnen we onze groei-ambities gestalte geven. Deze nieuwbouw vangt onze groei voorlopig op. Maar ja, wellicht geldt ook bij ons straks het gezegde: heb je ruimte, dan gebruik je die ruimte. Uiteraard bouwen we duurzaam volgens de nieuwste specificaties en maatstaf van ‘zeer duurzame utiliteitsbouw’. Daarnaast zijn er plannen om via zo’n 1.600 zonnepanelen onze eigen efficiënte energie-opwekking te verzorgen. Dat besluit volgt binnenkort.”

Naar alle nieuwsberichten