Eindfase realisatie distributiecentrum Lyon nadert

In zijn streven naar verdieping van de dienstverlening op de Franse markt, één van de speermarkten in 2015, investeert Heuver Bandengroothandel in Frankrijk in mensen en een eigen distributiecentrum. Het landenteam voor Frankrijk kreeg inmiddels vorm, voor het distributiecentrum komen de voorbereidingen langzamerhand in de eindfase. Het Franse logistieke centrum zal geopend worden nabij Lyon.
Eindfase realisatie distributiecentrum Lyon nadert

Kracht om te investeren

“Als exclusief importeur van Aeolus truck-, landbouw- en EM banden zijn we al jaren actief in Frankrijk”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “De Franse markt biedt volop kansen voor Aeolus, ondanks de stevige aanwezigheid van nationale merken. Wij hebben met het merk inmiddels op andere grote Europese markten een zeer krachtige reputatie. Maar wil je succesvol zijn, dan moet je investeren. Ook als de verwachting is dat de wisselkoersen zich even niet in Europees voordeel ontwikkelen. Je moet gewoon actief aanwezig zijn en kort op de markt zitten. De afgelopen maanden kreeg ons Franse accountteam vorm. In de tussentijd vonden we een goede locatie voor het distributiecentrum. We komen nu in de fase van mensen aannemen, de inrichting opzetten en voorraden aanleggen. We verwachten dat we halverwege maart de deuren kunnen openen.”

Voordelen voor de markt

Die start gaat niet gepaard met grootse festiviteiten, weet Bertus Heuver: “We houden de opening eenvoudig. Belangrijker vinden we dat we Franse klanten een korte levertijd kunnen bieden; bestellingen die tot 16.00 uur binnen komen, zullen we doorgaans de volgende dag kunnen afleveren. Dankzij deze vestiging kunnen we de Franse bandengroothandels dus beter ondersteunen. Dat is het grote voordeel als je ter plekke mensen en voorraden hebt. Die gedachte is mede onze drijfveer om in Frankrijk te investeren. Momenteel stellen we met Aeolus de laatste zendingen samen. Zodat we straks met onder andere het hele Aeolus assortiment in Lyon een doeltreffende voorraad hebben.”

Naar alle nieuwsberichten