IF-, VF- en CFO/CHO-banden voor lagere spanning

Er zijn verschillende bandentypen verkrijgbaar die ervoor kunnen zorgen dat de bandenspanning lager kan zijn, terwijl u toch dezelfde belasting heeft. Wij zetten ze voor u op een rij en leggen de verschillen uit, zodat u de beste banden voor uw situatie kunt kiezen voor bijvoorbeeld het klaarmaken van het land of bemesting. IF- en VF-banden zijn sterk in opkomst en de gebruikers zweren bij de efficiency ervan. Uw klanten ook?
IF-, VF- en CFO/CHO-banden voor lagere spanning

Improved Flexion (IF)

Lagere bandenspanning, maar toch eenzelfde belasting? Dat kan met IF-banden. Deze banden kunt u bij eenzelfde belasting gebruiken als standaardbanden van hetzelfde formaat, maar dan met een 20% lagere bandenspanning. Dat zorgt ervoor dat u bodemverdichting beter kunt tegengaan.

Nog een voordeel: de bandenspanning van IF-banden is snelheidsonafhankelijk. Dat is bij een standaardband niet het geval. Een standaardband heeft een driehoeksverhouding tussen: de belasting per band in kg, de snelheid in km/h en de luchtdruk. Rijdt u met een hogere maximumsnelheid bij dezelfde last, dan moet u de bandenspanning ook aanpassen. Bij IF-banden is dit niet nodig en dat is een groot voordeel.

Very High Flexion (VF)

Meer nodig dan de 20% lagere bandenspanning die IF-banden kunnen bieden? Dan zijn er ook nog VF-banden. Deze banden mogen bij eenzelfde last met een 40% lagere spanning rijden om zo de bodem nog meer te ontzien. Net als bij IF-banden is de bandenspanning van VF-banden ook snelheidsonafhankelijk. Wel is het verstandig om bij langdurig transportwerk de spanning naar boven te brengen.

Cyclic Field Operation / Cyclic Harvesting Operation (CFO/CHO)

CFO/CHO-banden worden vaak toegepast bij oogstmachines zoals combines of bietenrooiers. Vooral machines met een lage werksnelheid, hoge pieken in belasting en sterk wisselende belasting. Wanneer er een curve in belasting is, dan zijn CFO/CHO-banden uitermate geschikt.

Bijvoorbeeld: een bietenrooier rijdt leeg naar het veld toe, begint aan het rooien en langzaamaan komt de bunker vol. Dan wordt een korte afstand afgelegd, waarna de bunker geleegd wordt om weer van vooraf aan te beginnen. Voor deze cycli is CFO/CHO ontwikkeld.

Samengevat:

  • IF technologie

Improved Flexion

Tot 20% minder bandenspanning bij eenzelfde belasting óf tot 20% meer draagvermogen bij dezelfde bandenspanning.

  • VF technologie

Very high Flexion

Tot 40% minder bandenspanning bij eenzelfde belasting óf tot 40% meer draagvermogen bij dezelfde bandenspanning.

  • IF CFO/CHO technologie

Improved Flexion Cyclic
Field Operation / Cyclic Harvesting Operation
IF-banden voor cyclische belasting.

Samengevat: