Landbouwbanden groothandel | Heuver Bandengroothandel

Zoekt u nieuwe landbouwbanden? Heuver Bandengroothandel biedt ruim 100.000 banden en wielen van vele merken. Wij leveren snel uit voorraad mét de beste service.

Landbouwbanden? Heuver Bandengroothandel heeft ze!

Al vanaf onze start in 1966 is de landbouw verweven met ons bedrijf. Oprichter Mans Heuver was zelf een boerenzoon. In de jaren zeventig breidde hij zijn bedrijf dan ook graag uit tot een landbouwbandengroothandel. Sindsdien kunt u rekenen op een zeer uitgebreid assortiment, scherpe prijzen, snelle levering en altijd een goed advies. Our Drive to Succeed is Your Benefit!

Bestel uw landbouwbanden online door u te registreren

Wilt u in onze webshop banden kopen? Via het registratieformulier kunt u zich aanmelden. Krijgt u goedkeuring, dan kunt u 24/7 bij ons terecht voor gedetailleerde informatie over het complete assortiment nieuwe landbouwbanden. Heeft u een vraag over de beste landbouwbanden voor uw situatie of voor uw klant? Neem dan contact met ons op voor advies van een expert. Bel ons op +31 (0)523 850 850 of vul het contactformulier in.
 

Wij staan achter onze merken

Kent u onze eigen merken Aeolus, MRL, Alliance en Barkley al? Rick Bakhuis, binnendienstmedewerker Landbouw bij Heuver Bandengroothandel, kan u er alles over vertellen. Hij heeft enorm veel kennis van landbouwbanden, wat ook mede te danken is aan zijn eigen achtergrond:
 
“Thuis hebben wij een melkveehouderij, dus ik ben bekend met trekkers en machines in de praktijk. Daardoor weet ik hoe het materiaal het beste ingezet wordt. Vanuit mijn eigen technische ervaring kan ik klanten advies geven daarover. Dat vind ik supermooi om te doen. Daarnaast ben ik ook wel een beetje een machinefreak. Zelf ben ik actief in de trekkerslep, wat natuurlijk dé plek is waar de band bepaalt of je grip hebt of niet. Ik weet uit ervaring hoe je daarmee om kunt gaan door bijvoorbeeld de juiste bandenspanning te gebruiken. Bij de trekkerslep zoek je de extremen op. Ik haal daar stunts uit die ik een klant nooit mag adviseren, haha. Maar de interesse voor het vak is er dus duidelijk bij mij.”
 

Advies dat geld bespaart

Rick geeft een heel simpel voorbeeld van een advies dat hij geeft over landbouwbanden: “Een tijdje geleden stond er een klant aan de balie in Hardenberg en die wilde een goedkope band voor zijn trekker, die voor de voermengwagen stond. Mijn tegenvraag was of de voermengwagen zelf laadt of gooi je hem vol met een shovel? Hij laadt zelf, was het antwoord. In dat geval adviseer ik Alliance banden voor iets meer tractie, want daar heb je langer plezier van dan wanneer je voor banden kiest die een paar tientjes goedkoper zijn. Er werden geen vragen gesteld, de klant bestelde de banden en alles was goed. Met zo’n advies bespaar ik de klant geld door de lagere kostprijs per uur.”
 

Altijd een eerlijk antwoord

Onze eigen merken zijn écht goed, zo weet Rick. Dat merken we in de praktijk steeds weer. “Vooral de Barkley BLA03 doet het momenteel prima, vooral in het loonwerk. We bieden ze als groothandel wel eens aan onze klanten aan die eigenlijk een premiummerk willen, maar dan wel met de garantie dat ze binnen 14 dagen zonder montagekosten mogen ruilen als ze niet bevallen. Dat ruilen is nooit nodig. Als ons eigen merk niet de juiste landbouwband voor de toepassing van de klant is, krijgt hij ook een eerlijk antwoord van ons.”
 

> Bekijk alle landbouwbanden online