De beste truckbanden voor elke situatie

Wat u ook vervoert en hoe u dat ook doet, wij hebben de beste truckbanden voor elke situatie. En daar geven we u graag advies over! Daarbij vragen we ons altijd af wat u gaat vervoeren en hoe u dat gaat doen. Op basis daarvan kunnen wij u adviseren over de ideale band voor u. We stellen daarvoor altijd een aantal vragen, die u in dit artikel vindt.

Om welk type voertuig gaat het?

Voor elk type voertuig zijn specifieke banden beschikbaar, dus het is nuttig om te weten waar u ze onder wilt zetten. Voor een internationale bus is het bijvoorbeeld belangrijk dat de band mensen comfortabel vervoert over lange afstand. Een stadsbus heeft banden nodig met een versterkte zijwand, omdat hij veel te maken heeft met stoepranden. Zo’n band kan niet op een internationale bus, want dan wordt die band veel te heet. Als we weten op welk type voertuig de band ingezet wordt, zijn we een stuk dichterbij het vinden van de juiste band!
 

Voor welke inzet wordt het voertuig gebruikt?

Is het bijvoorbeeld vooral eenzijdig werk, zoals lange afstanden rijden, dan hoort daar een andere band bij dan bij korte afstanden. Als het voertuig van alles wat doet, past een multi-inzetbare band het beste. Denk bijvoorbeeld aan Multiway-serie van Michelin. Net zoals bij winterse inzet, veel stops/weinig stops en internationaal transport andere eisen worden gesteld aan truckbanden.
 

Wat verwacht u van de band?

Als de inzet duidelijk is, hebben we alsnog volop keuze voor u. Want ondanks de overeenkomsten zijn er altijd nog verschillen tussen de overgebleven banden. Daarom vragen we u wat u ervan verwacht. Wilt u bijvoorbeeld volop inzetten op grip? Of zijn goede stuureigenschappen belangrijker? Het kan ook zijn dat tractie bij slecht weer voorop staat.
 

Voor welke as heeft u banden nodig?

Voor elke as van een vrachtwagen zijn specifieke banden beschikbaar. Wij horen dus graag of u banden zoekt voor de stuuras, de trekas of de trailer. Dan helpen we u graag verder door de best mogelijke opties op een rij te zetten voor u. Of misschien komt u er met onze filterfunctie zelf al wel uit in onze webshop! Mocht u nog vragen helpen, dan staan wij altijd voor u klaar.
 

Meer weten? Onze experts helpen u graag!

Bel 0523 - 850 850 voor een advies op maat over de ideale truckband voor uw situatie.