Bandenspanning vrachtwagen & trailer

Wilt u weten wat de ideale spanning is voor de banden onder uw vrachtwagen of trailer? Wij vertellen u graag alles over de juiste bandenspanning.

Onnodige slijtage aan uw truckbanden voorkomen

Natuurlijk wilt u onnodige belasting en slijtage van profiel en karkas voorkomen. Dat kan door de juiste bandenspanning voor vrachtwagen en trailer te hanteren. Rijdt u met te lage spanning en hoge snelheid? Dan veert de band te veel in. Daardoor wordt de band te warm op én wordt de wang te zwaar belast. De band slijt dan sneller en zo haalt u niet het optimale rendement.

Gebruik de gebruikstabel van het bandenmerk

Wat de juiste bandenspanning is in uw situatie, hangt af van de wielbelasting en de gebruikssnelheid. Bepaal dus eerst hoe zwaar het transport in totaal is en hoe snel u kunt rijden. Raadpleeg de gebruikstabel van het gebruikte bandenmerk om de juiste bandenspanning te bepalen. Dus geen algemene tabel of een tabel van een ander merk. Er zijn soms namelijk grote verschillen tussen de verschillende merken. Samen met onze experts vindt u altijd de juiste band voor het juiste gebruik met de juiste spanning.

Voordelen van de juiste bandenspanning

Omdat u het maximale draagvermogen van een band wilt benutten, is het belangrijk dat u de juiste bandenspanning hanteert. Een te hoge of te lage bandenspanning kost uw bedrijf namelijk geld. En het is ook nog eens minder veilig tijdens het rijden. Controleer daarom de spanning regelmatig en profiteer van deze positieve effecten:

  • de vrachtwagen en/of trailer kan maximaal beladen worden;
  • de band zal minder snel slijten;
  • het brandstofverbruik wordt positief beïnvloed; en 
  • een veiliger gebruik is gegarandeerd.

Over Heuver

Registreren en contact

Wilt u toegang tot onze webshop? Vraag hier uw account aan.

U krijgt van ons altijd een deskundig en gedetailleerd advies. Neem contact op met één van onze deskundige medewerkers via +31(0)523 850 850 of vul het contactformullier in.

Contact